Esperanzah! viert zijn 10 jaar. Wees erbij!

Kom onze tien jaar vieren met de koning van de electroswing Parov Stelar Band en Electro Swing Cirkus op vrijdagavond. Een groot electro-swingfeest zal het podium Côté Cour overnemen. Exclusief op Esperanzah!

Deze verjaardagseditie maakt meer plaats voor straatkunsten met als kers op de taart een ‘pyromantisch’ vuurspektakel op zondagavond.

Onverhoopte comebacks

We laten nooit artiesten terugkomen, maar voor onze verjaardag maken we een uitzonderling. AfroCubism tekent de terugkomst van de Cubaanse cowboy Eliades Ochoa en de Malinese ngonivirtuoos Bassekou Kouyaté. Reggaefans zullen verrukt zijn met de terugkeer van Harisson Stafford (Groundation) met zijn nieuw soloproject Professor en van de Afrikaanse leeuw Tiken Jah Fakoly, symbool voor de strijd voor Afrika.

Les Ogres de Barback, nog steeds even onafhankelijk als bij hun begin, La Phaze, nog feestelijker dan tevoren maar zonder aan engagement in te boeten, de Latino’s van Che Sudaka en de Belgisch-Galicische zangeressen van Ialma komen allemaal terug met een nieuw album.

Opgepast! Ongezien talent

Voorts zijn er bands die je absoluut moet ontdekken, zoals de Fransmannen Chinese Man en Shaka Ponk, die bij gebrek aan media-aandacht via het podium naam maken. Parov Stelar is een ster in het oosten en Sharon Jones & the Dap-Kings doen James Browns’ funk heropleven. De nieuwe Italiaanse ster Raphaël Gualazzi is onze lievelingsontdekking. Deze jonge talenten veroorzaken een vloedgolf waar ze ook komen en zullen de toekomst bepalen, ook bij ons!

Een nieuwe opstelling

Voor het eerst hebben we besloten de site te openen. Het podium Côté Cour verhuist om meer ruimte, meer gezelligheid en meer veiligheid te bieden, en om onze tiende verjaardag tezamen te vieren! We vertellen er binnenkort meer over.

Het wordt een ware feesteditie, wees erbij. Wacht niet om je ticket te kopen!

Ontdekken alle programmerings van 3 dagen. Luisteren naar Jean-Yves laffineur presenteert hier de programmering van drie dagen.

Partenaires du festival Esperanzah! 2010